Plexi polírozás

plexi polírozás
Csiszolás, élcsiszolás:

A plexi polírozás a méretre vágás és élcsiszolás után követő megmunkálási lépés, melynek eredményeképpen könnyen tükörfényes lesz a lemez éle. Ezt a munkafolyamatot végezhetjük polírozó paszta segítségével, koronggal, vagy akár egy puha ronggyal, de élpolírozhatunk lánggal is. A lapon lévő apró karcokat szintén polírpasztával orvosolhatjuk. Ha azonban időt és energiát szeretnénk megspórolni, akkor az élfényezés legegyszerűbb módja a lézervágás. A lézervágás ugyanis azonnal fényes felületet ad. Polikarbonát lemezek esetén sajnos egyik eljárás sem alkalmazható.

Tanácsok otthoni csiszoláshoz

1. Ne használjon a folyamat során maró hatású vegyszereket, mert az elszínezheti e műanyag lemezt.

2. Nedvesített szivacs, mosogatórongy vagy papírtörlő segítségével erőteljesen törölje le a felületet körkörös mozdulatokkal, kezdve a lapok aljától, és haladjon felfelé.
Ne feledje, hogy minél több szennyeződést távolít el a törlés közben, annál szebb lesz a végeredmény.

3. Az előzetes tisztítást követően a lapokat alaposan permetezze be a tisztító oldattal, ügyelve arra, hogy alkalmazza a teljes felületeten.. Ezután használjon puha rongyot a körkörös módon történő polírozásra, kezdve az alsó részről, és fokozatosan haladva felfelé. Előfordulhat, hogy ezt a folyamatot többször meg kell ismételni,. A szárítása előtt a frissen csiszolt lapokat meleg vízzel permetezze. Ez segít leöblíteni a polírozó anyagot.

4. Az utolsó lépés a szárítás, annak érdekében, hogy a lap felülete ne maradjon csíkos. Miután a víz és a polírozó anyag utolsó nyoma is eltávolításra került, befejeződik a munkafolyamat.

Referenciák

polírozott plexi
élcsiszolt, polírozott plexi
csiszolókorongos polírozás
élcsiszolt plexi
Cím
 
Innotern Kft.

Telephely:
1097 Budapest Illatos út 7.
Nyitva tartás
 
Hétfőtől csütörtökig:
8:00 - 16:00-ig

Pénteken:
8:00 - 14:00-ig
Elérhetőség
 
plexik@t-online.hu
+36 1 215 3822
+36 20 942 0542
+36 1 215 3822